Veiligheid dankzij NEN 1010 en certificeringen

De markt voor zonnestroom voor groot- en kleinverbruikers is de laatste jaren enorm gegroeid; inmiddels zijn er in Nederland meer zonnepanelen dan inwoners. Ook is de techniek achter zonne-energiesystemen sterk verbeterd en zijn de dakoppervlakken zo snel gegroeid dat er sprake is van grotere vermogens. Dat leidt vanzelfsprekend tot meer voorschriften rond de veiligheid en de bouwkundige aspecten.

ThomaZon voldoet aan certificeringen en normeringen voor een veilig en duurzaam gebruik van uw zonne-energiesysteem, waaronder het breed toegepaste NEN 1010:2015.

Normering

NEN 1010:2015

In deze normering zijn de fundamentele uitgangspunten vastgelegd voor het ontwerp, de installatie en inspectie van zonnepanelen en ondersteunende producten, tot en met de aansluiting op de verdeelinrichting. De focus ligt op het beheersen van risico’s. 

De voorschriften in deze normering hebben onder meer betrekking op de bescherming tegen elektrische schokken, thermische invloeden en brand door het elektrisch materiaal zelf. 

Buiten deze basisbescherming zijn in deze normering ook aanwijzingen opgenomen over de aansluiting op de verdeelinrichting via een eigen eindgroep, de overspanningsbeveiliging, aarding van de draagconstructie, isolatiebewaking van de omvormer, alsmede waarschuwingspictogrammen voor een veilige inspectie en onderhoud.

Diverse productcertificaten

ThomaZon is geregisteerd Solar Topfitter en Solar Specialist, en lid van Techniek Nederland.

Ook gebruikt ThomaZon te allen tijde gecertificeerde producten die voldoen aan de strengste eisen. De door ons geplaatste zonnepanelen worden geleverd door fabrikanten die op de zogeheten Tier 1-lijst staan. Hierop staan circa 20% van de leveranciers die hoog gekwalificeerde zonnepanelen ontwikkelen en bouwen. 

Voor montagemateriaal maakt ThomaZon altijd gebruik van de kwaliteitsproducten van het Nederlandse Van der Valk Solar Systems. Deze leverancier beschikt over onder meer certificaten voor windtunnel-tests voor systemen op platte en schuine daken. Daarnaast zijn de materialen van Van der Valk gelabeld met onder meer de EcoVadis CSR Rating 2019 en het MCS 012 certificaat.

Solar topfitter en solar specialist Thomazon

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon