Profiteer van zonnepanelen in uw agrarisch bedrijf

Zonnepanelen voor agrarische sector

De agrarische sector profiteert steeds meer van zonnedaken, onder meer door besparing op energiekosten, verbetering van de efficiëntie én door het teruggeven (‘salderen’) van stroom aan het elektriciteitsnet, na verloop van tijd.

Zonnepanelen voor agrarische sector
Zonnepanelen op staldak

Staldaken zijn ideaal voor zonne-energie

Daken op stallen of agrarische bijgebouwen zijn ideaal om gebruik te maken van zonne-energie. Door de vaak solitaire ligging zijn er weinig obstakels en schaduwobjecten die de inval van zon belemmeren. 

Natuurlijk stelt die open ruimte wel eisen aan de windbelasting, maar door onze nauwe samenwerking met Van der Valk Solar Systems, leverancier van hoogwaardige montagesystemen, garanderen wij zeer betrouwbare bevestiging van zonnepanelen. Voor alle typen daken, variërend van pannendaken, staaldaken, golfplaatdaken en felsnaaddaken, zoeken wij samen met Van der Valk naar de beste oplossing voor uw situatie.

Zonnepanelen van topfabrikanten

Daarnaast levert ThomaZon voor de agrarische sector uitsluitend zonnepanelen die bestand zijn tegen uitstoot van bijvoorbeeld ammoniak, maar ook veilig blijven werken bij de neerslag van stof, zand en insecten. Wij kiezen daarom altijd voor leveranciers van zonnepanelen die hoog op de zogeheten Tier 1-lijst staan, een selecte groep van internationale topfabrikanten.

De kenmerken van een Tier 1-producent hebben betrekking op onder meer de productie van silicium cellen, geautomatiseerde of handmatige productie van de panelen en de wijze waarop fabrikanten hun producten innoveren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Thalesun zonnepanelen of Phono Solar zonnepanelen

Zonnepanelen voor agrariers
Voordelen zonnepanelen staldak

De voordelen op daken in uw agrarisch bedrijf

Dit zijn de belangrijkste voordelen van zonnestroom op stal- en overige daken in de agrarische sector:

  • Het rendement van panelen op agrarische gebouwen is hoger vanwege de ligging in buitengebieden;
  • Snelle verbetering van de financiële gezondheid van het bedrijf met behulp van op maat gemaakte stimuleringsprogramma’s;
  • Gebruik van duurzame energie verbetert het imago van het bedrijf;
  • Op enige termijn kan stroom aan het elektriciteitsnet worden teruggegeven (‘salderen’), waardoor de investering zich sneller terugverdient;
  • Met uitzondering van eventuele lokale bepalingen zijn er geen vergunningen nodig.

Eisen volgens NEN 1010:2015

Bij de plaatsing van zonnepanelen (ook wel Photo Voltaic- of PV-systemen genoemd) op daken in de agrarische sector past ThomaZon altijd de NEN 1010:2015 normering toe. Hierin staan de eisen beschreven waar installaties aan moeten voldoen. Deze eisen hebben onder meer betrekking op het gebruikte materiaal, de overspanningsbeveiliging en het toepassen van isolatiebewakingstoestellen. Zo moet elke installatie met zonnepanelen zijn beschermd tegen elektrische schokken, thermische schokken en brand door het elektrische materiaal zelf.

Eisen zonnepanelen NEN 1010:2015

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon