Nieuws

Categorieën Alles Algemeen
Beste richting zonnepanelen

Beste richting zonnepanelen

8 mei 2023

Wil je zonnepanelen monteren op het platte dak van je bedrijfspand? Dan zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden, waaronder de opstelling. Wat is nu de beste richting voor zonnepanelen? En met welke opstelling profiteer je van het beste rendement?

Lees artikel
Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op schuin dak

8 mei 2023

Heb je een bedrijfspand met een schuin dak en wil je hier zonnepanelen op laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat er eerst een legplan wordt gemaakt waarbij alle relevante omgevingsfactoren in acht zijn genomen. Hieronder belichten we kort de belangrijkste aandachtspunten bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak.

Lees artikel
Zonnepanelen 2023

Zonnepanelen 2023

8 maart 2023

Voor bedrijven en particulieren gaat er relatief veel veranderen op gebied van zonnepanelen in 2023. Zo zijn er diverse aanpassingen qua subsidies, BTW en regelingen omtrent duurzaamheid. Vandaag nemen wij je mee in de meest opvallende zaken rondom zonnepanelen in 2023! 

Lees artikel
Dakbelasting Zonnepanelen

Dakbelasting Zonnepanelen

6 januari 2023

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het altijd van belang om vooraf de maximale dakbelasting te controleren. De meeste daken kunnen het gewicht van zonnepanelen en de bijbehorende constructies, prima hebben. Vooral bij oudere huizen en oudere gebouwen, is het van belang om de dakbelasting te onderzoeken, zodat de zonnepanelen een veilige basis hebben.

Lees artikel
Landscape vs Portrait montage zonnepanelen

Landscape vs Portrait montage zonnepanelen

2 januari 2023

De belangrijkste keuze die gemaakt dient te worden bij het plaatsen van zonnepanelen, is de ligging van de zonnepanelen en hoe je ze gaat plaatsen. Hier zijn simpelweg twee mogelijkheden in. Je kunt kiezen voor de landscape montage, of voor de portrait montage. Vandaag gaan wij je uitleggen wat de verschillen zijn en waar je op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen. Landscape vs Portrait - Wanneer kies je voor welke montage van de zonnepanelen?

Lees artikel
Zonnepaneel Installateur

Zonnepaneel Installateur

8 december 2022

Het aantal zonnepaneel installateurs groeit gestaag. Maar hoe kies jij de beste zonnepaneel installateur uit en waar moet je rekening mee houden? Vandaag proberen wij je iets meer informatie te geven over zonnepaneel installateurs en waar je op moet letten, voordat je een partner kiest! 

Lees artikel
Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel

2 december 2022

Het wordt steeds belangrijker om je bezig te houden met duurzaamheid. Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn zonnepanelen daar een belangrijk aspect van. Het is daarom goed om te bedenken op welke locaties jij allemaal zonnepanelen kunt leggen. We hebben het al eerder gehad over zonnepanelen in de tuin, op het dak van het bedrijfspand of bij een boerderij, maar we krijgen ook steeds meer aanvragen voor zonnepanelen op een dakkapel, en dat is natuurlijk ook mogelijk bij ThomaZon!

Lees artikel
Zonnepanelen op bedrijfspand

Zonnepanelen op bedrijfspand

18 november 2022

Zonnepanelen op een bedrijfspand zijn de perfecte investering in deze steeds duurder wordende maatschappij. Niet alleen laat je zo zien dat je geeft om duurzaamheid en het milieu, maar scheelt het ook aanzienlijk in de portemonnee. Vandaag gaan wij je uitleggen waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijfspand, maar vooral ook wat het je op kan leveren. Zo kunnen wij ondernemend Nederland, een beetje groener maken! 

Lees artikel
Zonne Energie Opslaan

Zonne Energie Opslaan

4 november 2022

In een wereld waar de gas- en energieprijzen de pan uit rijzen, is het steeds belangrijker om aan duurzaamheid te denken. Niet alleen om de wereld duurzamer te maken, maar ook voor je eigen portemonnee. Momenteel kun je opgewekte zonne-energie, uit bijvoorbeeld je zonnepanelen om twee manieren inzetten. Je kunt de energie zelf gebruiken, voor de voorzieningen in je woning, agrarisch bedrijf of bedrijfspand en je kunt het salderen. Salderen is het ‘terugverkopen’ van de energie aan een energie-bedrijf. 

 

De bestaande salderingsregeling, gaat echter veranderen. Vanaf 2025 levert het minder op en vanaf 2030 helemaal niets meer (volgens de huidige berichtgeving). Daarom is het belangrijk om na te denken wat jij met de opgewekte zonne-energie kunt doen, als jij meer opwekt, dan dat je verbruikt.

Lees artikel
Hoeveel stroom levert een zonnepaneel op

Hoeveel stroom levert een zonnepaneel op

17 oktober 2022

Het aantal zonnepanelen in Nederland wordt met de dag meer. In 2021 en 2022 zijn evenveel zonnepanelen geplaatst als de 10 jaar daarvoor. Het gebruik van zonnepanelen wordt eerder regel, dan uitzondering en dat snappen wij wel! Het is ten eerste goed voor de planeet, maar ook goed voor de portemonnee. De afgelopen jaar zijn er steeds meer zonuren en wordt de opbrengst van zonnepanelen steeds hoger. Maar hoeveel stroom levert een zonnepaneel eigenlijk op? Vandaag gaan wij je iets meer vertellen over de rendementen van zonnepanelen en hoeveel het oplevert.

Lees artikel

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon