Nieuws

Categorieën Alles Algemeen
Subsidies zonnepanelen 2024

Subsidies zonnepanelen 2024

1 februari 2024

Duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp. ThomaZon helpt ondernemers met verduurzamen door het installeren van zonnepanelen. Op die manier kunnen ze gebruik kunnen maken van de gratis energie van de zon, hun energiekosten reduceren en hun CO2 uitstoot terugdringen. Zonnepanelen monteren vergt vanzelfsprekend een investering, maar gelukkig zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor bedrijven beschikbaar. In deze blogpost bespreken we alle subsidies voor zonnepanelen in 2024.

Lees artikel
Landscape vs Portrait montage zonnepanelen

Landscape vs Portrait montage zonnepanelen

3 januari 2024

De belangrijkste keuze die gemaakt dient te worden bij het plaatsen van zonnepanelen, is de ligging van de zonnepanelen en hoe je ze gaat plaatsen. Hier zijn simpelweg twee mogelijkheden in. Je kunt kiezen voor de landscape montage, of voor de portrait montage. Vandaag gaan wij je uitleggen wat de verschillen zijn en waar je op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen. Landscape vs Portrait - Wanneer kies je voor welke montage van de zonnepanelen?

Lees artikel
Zonnepanelen ipv dakpannen

Zonnepanelen ipv dakpannen

21 december 2023

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om zonnepanelen ipv dakpannen te leggen. Hier kunnen wij redelijk kort over zijn. Ja! Het is zeker mogelijk om zonnepanelen ipv dakpannen te hebben. Wij nemen je vandaag mee in de twee mogelijke opties om zonnepanelen in plaats van een dak te hebben en bespreken ook de voor- en nadelen van zonnepanelen in plaats van dakpannen op het dak. 

Lees artikel
Zonnepanelen op Boerderij

Zonnepanelen op Boerderij

28 november 2023

Zonnepanelen op een boerderij zijn de toekomst voor veel agrarische bedrijven. Door het constante energieverbruik van een boerderij, is het geautomatiseerd verkrijgen van energie op een duurzame manier, een erg interessante manier om geld te besparen. Daarnaast zijn er voor boerderijen veel voordelen vanuit gemeentes en overheden om zonnepanelen te plaatsen. ThomaZon adviseert en plaatst zonnepanelen op jouw boerderij. Wij gaan je vandaag meenemen in de voordelen van zonnepanelen op je boerderij, de gemiddelde kosten en welke subsidies er mogelijk zijn. 

Lees artikel
Zonnepanelen verplaatsen

Zonnepanelen verplaatsen

31 augustus 2023

Zakelijke zonnepanelen zijn een slimme investering voor agrariërs en ondernemers. Zoals je kunt lezen in onze blogpost hoe lang gaan zonnepanelen mee? hebben ze ook een behoorlijk lange levensduur. Maar wat als je op een gegeven moment naar een ander (bedrijfs)pand gaat verhuizen? Kun je dan je zonnepanelen verplaatsen naar het nieuwe onderkomen? En zo ja, is dat wel een goed idee? Wij gaan je vandaag alles vertellen over het (tijdelijk) verhuizen van je zonnepanelen, voor bijvoorbeeld dakrenovatie, herstel of verhuizing naar een ander pand. 

Lees artikel
Zonnepanelen in serie of in parallel installeren

Zonnepanelen in serie of in parallel installeren

19 juni 2023

Voordat we overgaan tot zonnepanelen monteren moeten er behoorlijk wat keuzes worden gemaakt. Een van die keuzes betreft de manier waarop de zonnepanelen worden aangesloten. Op platte daken kunnen we de zonnepanelen in serie of in parallel installeren. Maar wat zijn nu de verschillen hiertussen? En wanneer kies je voor welke aansluitmethode?

Lees artikel
Beste richting zonnepanelen

Beste richting zonnepanelen

8 mei 2023

Wil je zonnepanelen monteren op het platte dak van je bedrijfspand? Dan zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden, waaronder de opstelling. Wat is nu de beste richting voor zonnepanelen? En met welke opstelling profiteer je van het beste rendement?

Lees artikel
Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op schuin dak

8 mei 2023

Heb je een bedrijfspand met een schuin dak en wil je hier zonnepanelen op laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat er eerst een legplan wordt gemaakt waarbij alle relevante omgevingsfactoren in acht zijn genomen. Hieronder belichten we kort de belangrijkste aandachtspunten bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak.

Lees artikel
Zonnepanelen en asbest dak

Zonnepanelen en asbest dak

5 april 2023

In de vorige eeuw werd er nog op grote schaal asbest verwerk in de bouwmaterialen. Asbest is een verzameling van mineralen, welke bestaan uit heel veel kleine vezels. Het is een sterk, betrouwbaar en vooral betaalbaar materiaal. Eind van deze eeuw zijn wij erachter gekomen dat het echter schadelijk kan zijn, als deze kleine vezels ingeademd worden. Helaas zijn er nog veel daken van vooral ‘oudere’ gebouwen, die asbest bevatten. Vandaag gaan we meer vertellen over de combinatie tussen zonnepanelen en asbest daken. Dus mocht je een dak hebben die asbest bevat, of zonnepanelen gelegd hebben op een asbest dak, lees dan vooral door! 

Lees artikel
Zonnepanelen 2024

Zonnepanelen 2024

8 maart 2023

Voor bedrijven en particulieren gaat er relatief veel veranderen op gebied van zonnepanelen in 2023. Zo zijn er diverse aanpassingen qua subsidies, BTW en regelingen omtrent duurzaamheid. Vandaag nemen wij je mee in de meest opvallende zaken rondom zonnepanelen in 2023! 

Lees artikel

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
[empty]