Zonnepanelen verwijderen

Zonnepanelen verwijderen

Onze topmerken zonnepanelen zijn er op ontworpen om u zo lang mogelijk van zonnekracht te voorzien. In veel gevallen is de levensduur zo’n 25 jaar. Toch kan het zijn dat zonnepanelen moeten worden verwijderd. Ook daarin is ThomaZon uw ideale partner.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom wij zonnepanelen verwijderen, al dan niet tijdelijk:

  • een gebouw moet worden gesloopt;
  • de zonnepanelen zijn aan het eind van hun levensduur;
  • het dak wordt vervangen en de panelen kunnen daarna worden teruggeplaatst;
  • er is een nieuwe en verbeterde generatie zonnepanelen die meer rendement oplevert.
  • het wattage per M2 zonnepalen wordt jaarlijks verbeterd/doorontwikkeld waarbij er bij vervanging veel minder panelen terug geplaatst hoeven te worden voor dezelfde opbrengst.

Met name de vervanging van zonnepanelen uit een oudere generatie is iets om rekening mee te houden. De ontwikkeling van zonnepanelen gaat zeer snel, met name de laatste tien tot 15 jaar. Steeds wordt het rendement verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door het verbeteren van de flinterdunne coatings die met speciale technieken op de cellen worden aangebracht. Deze innovaties zorgen onder meer voor minder lichtverlies aan het oppervlak van de zonnepanelen. 

Zonnepanelen verwijderen
Snel en veilig zonnepanelen verwijderen

Snel en veilig zonnepanelen verwijderen

In alle gevallen waarin zonnepanelen worden verwijderd, zorgen wij voor een snelle en veilige aanpak. Met speciale apparatuur halen wij alle panelen van uw dak of daken, verpakken wij deze zorgvuldig en voeren alle materialen af naar gespecialiseerde recyclingstations. 

De kosten van het verwijderen hangen natuurlijk af van de omvang van het project, maar wij doen u graag een concurrerend prijsvoorstel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking en inventarisatie.

Onze werkwijze

Orienterend gesprek
01

Wij maken eerst op uw locatie kennis met elkaar en bespreken uw wensen. We kijken naar hoe en waar wij de panelen kunnen plaatsen en beoordelen ook de onderliggende infrastructuren.

Subsidieregeling
02

De overheid heeft verschillende stimuleringsregelingen ontwikkeld voor de groei van duurzame energie met behulp van zonne-energie in de agrarische sector en de utiliteitsbouw. Wij onderzoeken van welke subsidies u gebruik kunt maken.

Opstellen van legplan
03

Aan de hand van een nauwkeurig en efficiënt legplan inventariseren wij hoeveel zonnepanelen en montagematerialen er nodig zijn. Dit doen wij natuurlijk in overleg met u, zodat u precies weet wat u krijgt.

Inventarisatie van elektriciteitsnet
04

We kijken tijdens de voorbereidingen goed naar uw aansluiting op het elektriciteitsnet. Is er een aansluiting aanwezig, of moet die misschien verzwaard worden? En is er voldoende transportcapaciteit op het net voor teruglevering?

Levering en plaatsing van zonnepanelen
05

Na uw akkoord op de offerte en het legplan gaan wij voor u aan de slag. Onze teams werken altijd met de modernste apparatuur om uw panelen zo snel mogelijk te plaatsen en u van zonnekracht te laten profiteren!

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon