Zonnepanelen verwijderen

Zonnepanelen verwijderen

Onze topmerken zonnepanelen zijn er op ontworpen om u zo lang mogelijk van zonnekracht te voorzien. In veel gevallen is de levensduur zo’n 25 jaar. Toch kan het zijn dat zonnepanelen moeten worden verwijderd. Ook daarin is ThomaZon uw ideale partner. Wij zijn specialist in het verwijderen van zonnepanelen, om welke reden dan ook. Wij verwijderen zonnepanelen vanaf 50 stuks

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom wij zonnepanelen verwijderen, al dan niet tijdelijk:

  • een gebouw moet worden gesloopt;
  • de zonnepanelen zijn aan het eind van hun levensduur;
  • het dak wordt vervangen en de panelen kunnen daarna worden teruggeplaatst;
  • er is een nieuwe en verbeterde generatie zonnepanelen die meer rendement oplevert.
  • het wattage per M2 zonnepalen wordt jaarlijks verbeterd/doorontwikkeld waarbij er bij vervanging veel minder panelen terug geplaatst hoeven te worden voor dezelfde opbrengst.

Met name de verwijderen van zonnepanelen uit een oudere generatie is iets om rekening mee te houden. De ontwikkeling van zonnepanelen gaat zeer snel, met name de laatste tien tot 15 jaar. Steeds wordt het rendement verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door het verbeteren van de flinterdunne coatings die met speciale technieken op de cellen worden aangebracht. Deze innovaties zorgen onder meer voor minder lichtverlies aan het oppervlak van de zonnepanelen. 

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het verwijderen van zonnepanelen en/of het tijdelijk verwijderen van zonnepanelen. Ook kunnen wij u altijd adviseren om het plaatsen van nieuwe zonnepanelen, waardoor u met minder zonnepanelen het zelfde rendement van uw dak kunt halen. 

Zonnepanelen verwijderen
Snel en veilig zonnepanelen verwijderen

Snel en veilig zonnepanelen verwijderen

In alle gevallen waarin zonnepanelen worden verwijderd, zorgen wij voor een snelle en veilige aanpak. Met speciale apparatuur halen wij alle panelen van uw dak of daken, verpakken wij deze zorgvuldig en voeren alle materialen af naar gespecialiseerde recyclingstations. Mochten de zonnepanelen op een later moment weer teruggeplaatst moeten worden, bewaren wij natuurlijk deze zonnepanelen. 

De kosten van het verwijderen van zonnepanelen hangen natuurlijk af van de omvang van het project, maar wij doen u graag een concurrerend prijsvoorstel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking en inventarisatie.

Mocht u zonnepanelen hebben van een andere partij, dan kunt u ook voor ThomaZon kiezen voor het (tijdelijk) verwijderen van zonnepanelen. Mocht u bijvoorbeeld niet tevreden zijn over de geleverde service of de resultaten, kan ThomaZon ondersteunen! Wij zorgen ervoor dat de zonnepanelen professioneel worden verwijderd, maar wellicht nog belangrijker, dat u nieuwe kwalitatieve zonnepanelen ervoor terugkrijgt, of deze panelen professioneel worden teruggeplaatst. 

Garantie zonnepanelen terugplaatsen

Bij het terugplaatsen van verwijderde zonnepanelen, is het mogelijk van belang om het montagemateriaal te vervangen. Door het vervangen van het montagemateriaal, bent u verzekerd van een veilige constructie. Wilt u meer weten over het verwijderen van zonnepanelen, of het terugplaatsen van zonnepanelen, neem gerust contact op met ThomaZon! 

Zonnepanelen verwijderen en afvoeren

Door onze goede connecties en lange ervaring in de zonnepanelen branche, hebben wij uitstekende afspraken gemaakt over het verwijderen en afvoeren van zonnepanelen. Hierdoor zijn wij in vrijwel alle gevallen goedkoper dan diverse concurrenten, die ook zonnepanelen verwijderen en afvoeren. 

Voor het tijdelijk verwijderen van zonnepanelen, het volledig vervangen van zonnepanelen of het afvoeren van zonnepanelen, kunnen wij een strakke offerte opstellen. Ons eigen team van specialisten komt graag langs om de situatie in kaart te brengen, zodat wij een scherpe offerte uit kunnen brengen. 

Als je zonnepanelen nog goed genoeg zijn, maar het dak renovatie nodig heeft, dan biedt Thomazon ook verwijder & terugleg service aan. Als de zonnepanelen vervangen moeten worden, dan dienen de oude zonnepanelen verwijderd te worden. Als de zonnepanelen nog goed zijn, dienen ze eerst verwijderd te worden, het dak vervangen / verbeterd, en vervolgens leggen wij de zonnepanelen weer terug. Wij zorgen dan direct voor de juiste installatie en koppeling van de systemen. 

Zonnepanelen verwijderen en afvoeren

Onze werkwijze

Orienterend gesprek
01

Wij maken eerst op uw locatie kennis met elkaar en bespreken uw wensen. We kijken naar hoe en waar wij de panelen kunnen plaatsen en beoordelen ook de onderliggende infrastructuren.

Subsidieregeling
02

De overheid heeft verschillende stimuleringsregelingen ontwikkeld voor de groei van duurzame energie met behulp van zonne-energie in de agrarische sector en de utiliteitsbouw. Wij onderzoeken van welke subsidies u gebruik kunt maken.

Opstellen van legplan
03

Aan de hand van een nauwkeurig en efficiënt legplan inventariseren wij hoeveel zonnepanelen en montagematerialen er nodig zijn. Dit doen wij natuurlijk in overleg met u, zodat u precies weet wat u krijgt.

Inventarisatie van elektriciteitsnet
04

We kijken tijdens de voorbereidingen goed naar uw aansluiting op het elektriciteitsnet. Is er een aansluiting aanwezig, of moet die misschien verzwaard worden? En is er voldoende transportcapaciteit op het net voor teruglevering?

Levering en plaatsing van zonnepanelen
05

Na uw akkoord op de offerte en het legplan gaan wij voor u aan de slag. Onze teams werken altijd met de modernste apparatuur om uw panelen zo snel mogelijk te plaatsen en u van zonnekracht te laten profiteren!

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon