Maak gebruik van aantrekkelijke subsidies

Stimuleringsregeling duurzame energie

De overheid heeft verschillende stimuleringsregelingen ontwikkeld voor de groei van duurzame energie met behulp van zonne-energie, onder meer in de agrarische sector en de utiliteitsbouw. Hiervoor zijn subsidies en fiscale voordelen beschikbaar.

Stimuleringsregeling duurzame energie
SDE++

SDE++

De Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) wordt verstrekt aan grotere bedrijven die hernieuwbare energie produceren. Het subsidiebedrag is het gat tussen de marktprijs van fossiele energie en de kostprijs van duurzame energie. Het is vooral bedoeld voor projecten met zonnestroom waarin niet direct een rendabele business case zichtbaar is.

Lees meer over SDE++

ISDE

Bent u zakelijk kleinverbruiker, dan kunt u sinds begin 2021 ook een ISDE-subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen aanvragen. Deze investeringssubsidie stimuleert ondernemers hun gebouw(en) te verduurzamen met kleinschalige zonnepanelen-projecten.
Lees meer over ISDE

ISDE voor mkb
EIA belastingvoordeel ondernemers en agrariërs

EIA

Investeren in duurzame energie met zonnepanelen is fiscaal aantrekkelijk voor agrariërs en kleinere ondernemers in utiliteitsbouw. Zij komen in aanmerking voor gemiddeld 11% belastingvoordeel dankzij de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Lees meer over EIA

KIA

Om het rendement op uw investering in zakelijke zonnepanelen nóg aantrekkelijker te maken, kunt u naast de EIA ook gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Lees meer over KIA

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon