Zonnepanelen monteren

Zonnepanelen monteren

Zonnepanelen op platte daken of op staldaken leveren altijd een hoog rendement. Het is nu eenmaal de schoonste manier om energie op te wekken. Bovendien komt u in veel gevallen in aanmerking voor overheidssubsidie, dus verdient u de investering snel terug.

Bij het monteren van zonnepanelen op uw gebouw(en) gaan wij zeer grondig te werk. Onze ervaren engineers onderzoeken eerst onder meer de volgende aspecten:

  • Hoeveel panelen kunt u op uw dak of daken kwijt? 
  • Hoeveel stroom wekken de panelen samen op? 
  • Zijn uw daken sterk genoeg om de zonnepanelen en constructies te kunnen dragen?
  • Is uw aansluiting op het elektriciteitsnet voldoende om de reststroom te kunnen verwerken?
  • Moeten wij rekening houden met lokale vergunnings- of veiligheidseisen?

Ook maken wij samen met u een keuze in het merk zonnepanelen dat wij voor u plaatsen. Wij leveren panelen van onder meer Talesun, Phono, Jinko en Longhi. Dat zijn de onbetwiste topmerken in deze sector, maar elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Daarom onderzoeken wij nauwgezet welk merk zonnepanelen het best past bij uw situatie.

Zonnepanelen monteren
Meer dan alleen zonnepanelen monteren

Meer dan alleen zonnepanelen monteren

Bovendien inventariseren wij bij welke hellingshoek uw zonnepanelen het beste rendement opleveren. Op platte daken kunnen de panelen onder een hoek tussen 10 en 30 graden worden geplaatst. Hoe kleiner deze hoek, hoe dichter de rijen met panelen bij elkaar kunnen staan en haalt u al snel 20% tot 30% meer rendement uit zonne-energie. 

Voor schuine daken gelden weer andere maatstaven: omdat het dak een hellingshoek heeft, staan de panelen vaak al in de juiste stand naar de zon gekeerd. Maar dan is nog wel belangrijk op welk soort dakbekleding de panelen worden geplaatst. Voor dakpannen plaatsen onze teams zogenaamde dakhaken, maar ook voor golfplaten, staal, sandwich, bitumen daken draaien zij hun hand niet om.  

Of het nu om platte of schuine daken gaat: wij stellen altijd de hoogste eisen aan de opbrengst, de materialen en de veiligheid.

Inmiddels hebben wij zo’n 250 projecten in Nederland succesvol afgerond, goed voor meer dan 250.000 zonnepanelen met een totale opbrengst van 96.000 MWh per jaar!

Onze werkwijze

Orienterend gesprek
01

Wij maken eerst op uw locatie kennis met elkaar en bespreken uw wensen. We kijken naar hoe en waar wij de panelen kunnen plaatsen en beoordelen ook de onderliggende infrastructuren.

Subsidieregeling
02

De overheid heeft verschillende stimuleringsregelingen ontwikkeld voor de groei van duurzame energie met behulp van zonne-energie in de agrarische sector en de utiliteitsbouw. Wij onderzoeken van welke subsidies u gebruik kunt maken.

Opstellen van legplan
03

Aan de hand van een nauwkeurig en efficiënt legplan inventariseren wij hoeveel zonnepanelen en montagematerialen er nodig zijn. Dit doen wij natuurlijk in overleg met u, zodat u precies weet wat u krijgt.

Inventarisatie van elektriciteitsnet
04

We kijken tijdens de voorbereidingen goed naar uw aansluiting op het elektriciteitsnet. Is er een aansluiting aanwezig, of moet die misschien verzwaard worden? En is er voldoende transportcapaciteit op het net voor teruglevering?

Levering en plaatsing van zonnepanelen
05

Na uw akkoord op de offerte en het legplan gaan wij voor u aan de slag. Onze teams werken altijd met de modernste apparatuur om uw panelen zo snel mogelijk te plaatsen en u van zonnekracht te laten profiteren!

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord
ThomaZon