Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren

In principe hoeven zonnepanelen niet apart verzekerd te worden. Omdat zonnepanelen aan je huis vastzitten, vallen ze onder de opstalverzekering. Je bent hiermee verzend tegen schade door onder andere hagel, sneeuw, bliksem, storm en brand. Wij raden wel altijd aan om aan te geven bij de verzekering, dat je zonnepanelen hebt. De waarde van je huis zal door zonnepanelen verhogen, wat hoogstwaarschijnlijk ook invloed heeft op je verzekering.

Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren

Zonnepanelen op huurhuis

Heb je echter een huurhuis, dus is het huis niet jouw eigendom, dan is het vaak wel aan te raden een aparte verzekering hiervoor te nemen. Zodra het huis niet jouw eigendom is, dus een huurhuis of huurappartement, heb je vaak geen opstalverzekering. Je moet dan je zonnepanelen verzekeren middels een inboedelverzekering. Dit kan bij vrijwel elke aanbieder van verzekeringen. 

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de meeste verzekeraars ook de misgelopen opbrengst kunnen vergoeden. Als je bijvoorbeeld schade krijgt in de zomer en weken moet wachten op vergoeding vanuit de verzekering, kun je ook op basis van historische opbrengst, dit laten vergoeden. Niet elke verzekeraar doet dit, dus wij adviseren dit vooraf goed te controleren! 

Wanneer zonnepanelen verzekeren

Wat verder belangrijk is in de keuze van het verzekeren van zonnepanelen, is de ligging van de panelen. En dat is vooral van belang voor diefstal. Een dief zal niet zo snel op een schuin dak, zonnepanelen gaan stelen. Mocht je echter een plat dak hebben die makkelijk te bereiken is, of zonnepanelen op een groot veld hebben liggen, zijn ze gevoeliger voor diefstal. Het is dan ook aan te raden om in dit geval, de zonnepanelen wel extra te verzekeren. De verzekeraar kan hier altijd in meedenken, dus neem contact op met je verzekeringspartij om achter de mogelijkheden te komen. ThomaZon kan ook altijd vrijblijvend meedenken over de mogelijke consequenties. 

Bel voor vrijblijvend advies naar 0577-841988 of neem contact op via advies@thomazon.com.