Zonnepanelen in de tuin

Waar zonnepanelen tegenwoordig veel daken versieren, zien wij nog relatief weinig zonnepanelen in de tuin en dat vinden wij zonde! Hoewel je vaak op een dak meer ruimte hebt, kan het zijn dak geen goede richting heeft voor zonnepanelen. Je vind het aanzicht niet mooi of je dak is niet stevig genoeg. Genoeg redenen om geen panelen op het dak te plaatsen. Een oplossing is dan om zonnepanelen in de tuin te leggen. Met zonnepanelen in de tuin kun je met een relatief klein oppervlak, toch gebruik maken van groene zonnepanelen! Zo bespaar je niet alleen geld, maar denk je ook aan de toekomst!

Zonnepanelen in de tuin

Wat heb ik nodig voor zonnepanelen in de tuin

Om zonnepanelen in je tuin of weiland te plaatsen, heb je eigenlijk alleen ThomaZon nodig ;). Wij zorgen voor alle materialen die benodigd zijn om in je tuin zonnepanelen te verkrijgen. Hetgeen wat je wel moet aanleveren is de ruimte. Hoeveel de panelen in je achtertuin kunnen opbrengen, is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Allereerst moeten wij kijken hoeveel ruimte er beschikbaar is. Daarnaast moet er gekeken worden naar de ligging van de tuin. Heb je een open tuin met veel zon-uren? Dan krijg je wellicht meer opbrengst dan een tuin die omringt wordt door bomen. Wij zullen altijd een op maat gemaakt legplan maken, waarmee jij de hoogst mogelijke inkomsten kunt verkrijgen van de zonnepanelen uit je tuin. 

Om vervolgens de zonnepanelen in je tuin te leggen, hebben wij dus de materialen nodig. Hiermee kijken we naar het montagesysteem, de bekabeling, de zonnepanelen en bieden wij hulp met aanvragen van een vergunning. Ook kijken wij onder ander naar de veiligheid van de panelen. Als je zonnepanelen in je tuin legt, is de veiligheid natuurlijk belangrijker dan bij panelen op het dak. In de tuin zijn je zonnepanelen een stuk kwetsbaarder, maar ook toegankelijker voor mensen met slechte plannen. Wij helpen om de zonnepanelen in de tuin veilig weg te werken en te beveiligen, waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld door middel van alarmbeveiliging, welke automatisch afgaat zodra het paneel losgekoppeld wordt. Zo weet je zeker dat jij lang kunt genieten van de zonnepanelen in je tuin of boerderij

Hoeveel zonnepanelen in de tuin of weiland

Hoeveel zonnepanelen jij in je tuin plaatst, is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die jij hebt. Hoe meer ruimte, hoe meer panelen, hoe meer opbrengst. Wij adviseren altijd om minimaal 6 panelen te plaatsen, anders zijn de aanschafkosten relatief hoog vs te opbrengst. Mocht je een braakliggend terrein hebben, een grote tuin of een weiland, is dit uitermate geschikt om zonnepanelen neer te leggen. Een gemiddeld zonnepaneel is zo’n 100 centimeter breed en 165 centimeter lang. Reken dus maar uit hoeveel panelen jij in je tuin of weiland kwijt kunt. En houdt daarbij altijd rekening met de opkomst / neergang van de zon en de ligging van dit terrein. 

Twijfelt u nog of zonnepanelen op in de tuin een goede investering zijn? Neem vrijblijvend contact op met ThomaZon
Mail via advies@thomazon.com of bel naar 0577-841988 voor vrijblijvend advies voor zonnepanelen in de tuin!