Laadpalen installeren
Met de steeds duurder wordende benzineprijzen, worden elektrische- of hybride auto’s steeds populairder. Niet alleen om de benzineprijzen te drukken, maar ook om mee te helpen aan de verduurzaming van de planeet. En dat vinden wij belangrijk! Waar wij vooral een focus hebben op zonnepanelen, krijgen wij de laatste tijd steeds meer aanvragen voor het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s. En dat doen wij vooral in combinatie met het aanleggen van zonnepanelen. Deze combinatie is extreem interessant, omdat je de opgewekte energie van de zonnepanelen, kunt gebruiken voor de laadpalen! Zo sla je twee slagen in één klap.
Soorten laadpalen voor elektrische auto’s
Er zijn ontzettend veel varianten in laadpalen de afgelopen jaren ontwikkeld. Wij nemen je graag mee in twee van de meest populaire opties. Wij starten met de klassieke laadpaal, zoals de meeste mensen deze kennen van laadpunten bij bijvoorbeeld particulieren thuis, bedrijfspanden en benzinestations. Deze klassieke laadpalen, hebben een stroomtoevoer nodig. Bij particulieren, dient hier vaak een aanpassing gemaakt te worden in de meterkast. Bij bedrijfspanden, kan het stroomnetwerk dit vaak al aan. Wij zullen altijd ter plekke de mogelijkheden bekijken, zodat u een laadpaal zo voordelig mogelijk kunt aanschaffen. Deze laadpaal kunt u vervolgens gebruiken, om uw elektrische auto op te laden. Met de huidige energieprijzen, kost het tussen de 10,- en 15,- euro om uw auto volledig op te laden.
Mocht u een laadpaal hebben, in combinatie met zonnepanelen, zien wij vaak dat de volledige kosten, gedekt kunnen worden door de opbrengst van de panelen. Hierdoor heeft u geen maandelijkse en vaste lasten meer.
De andere optie, is een zogenaamde wallbox. Een wallbox is een laadpaal, maar dan geïntegreerd in een soort kast, die tegen muren geplaatst kan worden. Hierdoor wordt het minder opvallend, en dus esthetisch mooier. Omdat alle wallboxen en laadpalen, een kunststof omhulsel hebben, kunt u deze ook op-maat customizen. Voor bedrijven is dit extra interessant, omdat u uw bedrijfsnaam de wallboxen of laadpalen kunt plaatsen. Zo krijgt u direct een beetje extra zichtbaarheid van buitenaf. Win-win situatie dus!
Waar moet u aan denken bij aanschaf van een laadpaal?
Alle laadpalen of wallboxen hebben toevoer nodig van elektra. Daarbij wordt ook een omvormer gebruikt. Die omvormer is van belang, om de snelheid van laden te bepalen. De auto kan namelijk niet sneller opladen, dan dat de omvormer aankan. De meeste auto’s kunnen momenteel 11 KW omzetten in de DC stroom per uur. Om deze 11 KW aan te kunnen, heb je minimaal 3 fase met 16 Ampère nodig. Voor 22 kW is dit 3 fase met 32 Ampere. Bij het laden van 11 kW zal de gemiddelde 3,6 uur duren, en bij 22 kW 1,8 uur. Is er geen 3 fase beschikbaar? Dan kan er maximaal over 1 fase met 16 Ampère geladen worden. een gemiddelde laadtijd is dan 10,8 uur.
Ook is het belangrijk om na te denken over de locatie van de laadpaal en de laadkabel. Bij Wallboxen, zit de laadkabel vaak geintegreegd aan de wallbox. Hierdoor moet u dus nadenken over het aantal meters wat benodigd is, om tot de auto te komen. Klassieke laadpalen staan vaak bij parkeerplekken en hebben een losse kabel nodig om de auto, met de laadpaal te verbinden. Denk dus ook goed na over de locatie van de gewenste laadpaal.
Zakelijke laadpalen aanschaffen
Heeft u interesse om zakelijk een laadpaal aan te schaffen voor uw personeel of voor het bedrijfspand, vraag dan vrijblijvend informatie aan bij ThomaZon. Wij denken graag met u mee over alle mogelijkheden. Wij zullen direct de vereisten in kaart brengen, zodat u op korte termijn kunt beginnen met het elektrisch laden van uw auto, via een laadpaal of wallbox.
ThomaZon - Levert watt op.