Zonnepanelen op bedrijfspand

Zonnepanelen op een bedrijfspand zijn de perfecte investering in deze steeds duurder wordende maatschappij. Niet alleen laat je zo zien dat je geeft om duurzaamheid en het milieu, maar scheelt het ook aanzienlijk in de portemonnee. Vandaag gaan wij je uitleggen waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijfspand, maar vooral ook wat het je op kan leveren. Zo kunnen wij ondernemend Nederland, een beetje groener maken! 

Zonnepanelen op bedrijfspand

Zonnepanelen bedrijfspand subsidies

De overheid steunt bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid. Hiervoor is de SDE Subsidie in het leven geroepen. Deze subsidie zorgt ervoor dat de aanschaf van zonnepanelen, een stuk voordeliger wordt. Daarnaast kun je gebruik maken van de Kleinschaligheids InversteingsAftrek (KIA) en de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK is een tijdelijke aanvulling op reeds bestaande stimuleringsmaatregelen zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA) de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-bedrijfsmiddelen (VAMIL).

Vaak kunnen deze subsidies en maatregelen, ook nog gecombineerd worden, waardoor de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijfspand een stuk voordeliger worden. 

Waar moet je op letten bij zonnepanelen op je bedrijfspand?

Allereerst is het van belang dat je weet je of zelf eigenaar bent van het bedrijfspand, of dat deze gehuurd wordt. Bij huurpanden is het van belang om contact op te nemen met de eigenaar van het pand, omdat de omhulsing van dit pand niet in eigen bezit is. Mocht je het pand zelf bezitten, dan is het van belang om allereerst te kijken naar de constructie van het pand. Zonnepanelen en montagesystemen bevatten namelijk extra gewicht wat bovenop de bestaande dakconstructie komt te liggen. ThomaZon helpt graag om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het aanbrengen van zonnepanelen op je bedrijfspand. 

Hoger energielabel van bedrijfspand met zonnepanelen

We hebben het nog niet gehad over de opbrengst van zonnepanelen op het pand, maar met zonnepanelen krijg je ook een hoger energielabel. Door gebruikt te maken van zonnepanelen en de zelf-opgewekte energie, kun je een gunstiger energielabel verkrijgen, wat zorgt voor een meerwaarde van het pand. De opgewekte energie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de verbruikte stroom, maar ook voor het gebruik van laadpalen. Zo slaat je twee vliegen in één klap. 

Opbrengst zonnepanelen bedrijfspand

Het belangrijkste voor veel ondernemers is natuurlijk de vraag; wat levert het ons op? Wij hebben een handig rekenvoorbeeld in onze blog beschreven, maar hierbij even de belangrijkste conclusie: Een gemiddeld zonnepaneel gaat zo’n 25 jaar mee, waarbij de opbrengst geleidelijk aan iets lager wordt. Als wij kijken naar de aanschafwaarde van een zonnepaneel, X de gemiddelde zonopbrengst, zien wij dat zonnepanelen gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend worden. Uitgaande van een zonnepaneel dat zo’n 25 jaar mee gaat, heb je dus 17 jaar ‘winst’ aan je zonnepaneel. 

Door echter gebruik te maken van alle mogelijke subsidies, kun je nog sneller de zonnepanelen terugverdienen. Daarnaast geldt; hoe meer zonnepanelen jij op je bedrijfspand legt, hoe sneller je ze terugverdiend hebt. 

Meer informatie over zonnepanelen op je bedrijfspand?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen of laadpalen bij je bedrijfspand? Neem dan gerust contact op met ThomaZon. Wij helpen je graag verder met het onderzoeken van de mogelijkheden, dakconstructie checks en het berekenen van de terugverdientijd. ThomaZon levert Watt op