Zonnepanelen op stal

Heb je een agrarisch bedrijf, zoals een stal, een boerderij of een kwekerij? Dan lopen de energiekosten de laatste jaren hoog op. Heb je er wel eens over nagedacht op zonnepanelen te plaatsen op het dak van je stal? Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een agrarische ruimte, kan helpen om de energiekosten te reduceren. 

Een stal of kwekerij leent zich perfect voor zonnepanelen. Het zijn vaak stevige daken, die een gunstige ligging hebben voor de hoogst mogelijk opbrengst. De stallen liggen vaak in open ruimtes met weinig schaduwvorming. Wij plaatsen zowel zonnepanelen op platte stal-daken, als stal-daken met een schuin dak. 

Zonnepanelen op stal

Is mijn stal geschikt voor zonnepanelen?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de belasting van de zonnepanelen, geen afbreuk doet aan de kwaliteit van het dak. Daarom voeren wij altijd vooraf een zogenaamde ‘dak-check’ uit, waarmee wij kunnen bepalen of de stal geschikt is voor zonnepanelen. Wij kijken hierbij naar de belastbaarheid, de kwaliteit van het dak en het draagvermogen. Zo weten wij zeker of wij zonnepanelen kunnen plaatsen op de stal. Mocht het dak niet geschikt zijn, is het ook mogelijk om zonnepanelen op een open veld te plaatsen. Deze ontwikkeling zien wij de afgelopen tijd steeds meer. Door zonnepanelen op een veld te plaatsen, geniet je van de maximale rendementen, terwijl het dak onbelast blijft. DIt is de perfecte oplossing voor agrariërs die willen profiteren van de zon. 

Zonnepanelen plaatsen op jouw stal?

Wil jij kijken of zonnepanelen op stal interessant zijn voor jou / jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met ThomaZon. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden om te profiteren van de zon. Je kunt altijd gratis een offerte aanvragen via onze website, of contact opnemen via ons telefoonnummer. Wij helpen jou graag met zonnepanelen op jouw stal!