Zonne Energie Opslaan

In een wereld waar de gas- en energieprijzen de pan uit rijzen, is het steeds belangrijker om aan duurzaamheid te denken. Niet alleen om de wereld duurzamer te maken, maar ook voor je eigen portemonnee. Momenteel kun je opgewekte zonne-energie, uit bijvoorbeeld je zonnepanelen om twee manieren inzetten. Je kunt de energie zelf gebruiken, voor de voorzieningen in je woning, agrarisch bedrijf of bedrijfspand en je kunt het salderen. Salderen is het ‘terugverkopen’ van de energie aan een energie-bedrijf. 

 

De bestaande salderingsregeling, gaat echter veranderen. Vanaf 2025 levert het minder op en vanaf 2030 helemaal niets meer (volgens de huidige berichtgeving). Daarom is het belangrijk om na te denken wat jij met de opgewekte zonne-energie kunt doen, als jij meer opwekt, dan dat je verbruikt.

Zonne Energie Opslaan

Zonne energie opslaan bedrijfspand

Een van de belangrijkste zaken voor de komende jaren, is om te kijken hoe je opgewekte zonne-energie kunt opslaan. Mocht jij bijvoorbeeld een bedrijfspand hebben met meerdere zonnepanelen, dan kan er een situatie ontstaan waarin jij meer energie opwekt, dan dat je verbruikt. Je kunt er dan voor kiezen om een accu of (thuis)batterij aan te schaffen, waarin je de opgewekte energie kunt ‘bewaren’. Zo kun je voor een langere tijd, gebruik maken van de opgewekte energie. Ook kun je zo in perioden met minder zon-opbrengst, gebruik maken van de opgewekte zonne-energie in de waardevollere periodes. Een win-win situatie dus.

ThomaZon is gespecialiseerd in duurzaamheidsoplossingen. Wij denken graag met u mee, hoe u opgewekte zonne energie in uw bedrijfspand kunt opslaan, zodat de lasten omlaag gaan. 

Zonne energie opslaan agrarisch bedrijf

Niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor agrarische bedrijven en boerderijen willen wij graag helpen. Stallen, boerderijen en kwekerijen zijn vaak perfecte plekken om zonnepanelen te plaatsen. Deze boerderijen verbruiken vaak ook veel energie en vaak op bepaalde piekmomenten. Als jij ‘s ochtends en ‘s avonds aan het werk bent, maar je zonnepanelen brengen ‘s middags het meeste op, wil jij deze energie kunnen inzetten, wanneer het nodig is. Door de aanschaf / plaatsen van een aggregaat of accu, kun jij de opgewekte energie van de middag, gebruiken voor het werk in de ochtend en avond. Zo heb jij altijd voordeel van het meest voordelige energietarief- namelijk die van jouzelf! 

Kosten zonne energie opslaan

De kosten om zonne energie opslaan verschillen per bedrijfspand of agrarisch bedrijf. Echter is het in vrijwel alle gevallen lonend, om de opgewekte energie ‘te bewaren’. Wil jij meer weten over hoe jij de opgewekte energie kunt opslaan en hoe je hier gebruik van kunt maken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met ThomaZon of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder met het in kaart brengen van alle mogelijkheden!