Zonnepanelen op Boerderij

Zonnepanelen op een boerderij zijn de toekomst voor veel agrarische bedrijven. Door het constante energieverbruik van een boerderij, is het geautomatiseerd verkrijgen van energie op een duurzame manier, een erg interessante manier om geld te besparen. Daarnaast zijn er voor boerderijen veel voordelen vanuit gemeentes en overheden om zonnepanelen te plaatsen. ThomaZon adviseert en plaatst zonnepanelen op uw boerderij. 

Zonnepanelen op Boerderij

Waarom zonnepanelen op boerderij

Allereerst is de locatie van de boerderij en de beschikbare ruimte een grote pre voor het plaatsen van zonnepanelen. De daken van grote boerderijen en/of stallen zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonnepanelen, kunt u het constante verbruik van bijvoorbeeld voermachines, verwarmers of koelapparaten in bedwang houden. De zonnepanelen op een boerderij worden vaak geplaatst in een omgeving waar weinig schaduw is, waardoor er meer opbrengst vanuit de zonnepanelen gehaald wordt. Bekijk bijvoorbeeld onze projecten in Lierop, waarbij wij 724 panelen op een melkveebedrijf plaatsen. Potentieel kan dit voor bijna 200.000 kWh per jaar opleveren. Hierdoor zal dit melkveebedrijf, nagenoeg energieneutraal zijn. 

Kosten zonnepanelen op boerderij

De kosten voor de zonnepanelen op uw boerderij zijn in hoge mate flexibel en zijn afhankelijk van diverse factoren. Bij grote projecten, maakt ThomaZon altijd een offerte op maat, waardoor u de scherpste prijs ontvangt. Deze factoren zijn onder andere: aantal zonnepanelen, beschikbare ruimte, aanpassingsmogelijkheden en voorwerk. 

Ook zijn er voor boerderijen diverse subsidies beschikbaar, om zo voordeliger zonnepanelen te laten plaatsen. Hierbij kunt u gebruik maken van de SDE+ subsidie, Kleinschaligheidsinvesteringsafrik (KIA) en Energie-Investeringsaftrek (EIA). 

Mocht uit onderzoek zijn gebleken dus u asbest op uw boerderij dak heeft, kunt u ook gebruik maken een speciale regeling. Met deze regeling wordt het asbest dak volledig kosteloos gesaneerd en worden hier vervolgens zonnepanelen op geplaatst. Hierdoor bent u van het asbestdak af en heeft u ook direct zonnepanelen op uw boerderij. Zo kunt energiezuiniger ondernemen! 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem direct contact op met ThomaZon!