Zonnepanelen ipv dakpannen

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om zonnepanelen ipv dakpannen te leggen. Hier kunnen wij redelijk kort over zijn. Ja! Het is zeker mogelijk om zonnepanelen ipv dakpannen te hebben. Wij nemen je vandaag mee in de twee mogelijke opties om zonnepanelen in plaats van een dak te hebben.

Zonnepanelen ipv dakpannen

Zonnepaneel in plaats van dak: Optie 1

Optie 1 is is het zogenaamde ‘Zonnedak’. Hierbij bestaat de (gehele)dakbedekking uit zonnepanelen, in plaats van dakpannen. Dit is gelijk een vrij omvangrijke klus. Het volledige dak dient namelijk vervangen te worden. Deze optie is vaak geschikt bij klussen waarbij het dak reeds vervangen dient te worden, of bij nieuwbouwprojecten. Het voordeel van deze optie, is dat het volledige dak in één keer vernieuwd wordt, inclusief energieopwekkende panelen. Mocht je van plan zijn het dak aan te pakken, is deze optie zeker aan te raden! 

Zonnepanelen ipv dakpannen: Optie 2

Bij optie 2 worden alle huidige dakpannen, vervangen voor zonnedakpannen. Estethisch is dit een mooier oplossing, omdat de zonnecellen mooi geïntegreerd worden in het bestaande dak. Vrijwel alle normale dakpannen, zijn te vervangen door zonnedakpannen, waardoor je nauwelijks een verschil ziet met normale dakpannen. Dit is een veel gekozen optie als je je dak in een bepaalde stijl moet behouden (denk aan rijtjeswoningen), maar ook voor veel bewoners met een vrijstaand huis. Door zonnepanelen ipv dakpannen te kiezen, kies je voor een duurzame toekomst, met opbrengst van groene energie.

ThomaZon adviseert graag over de mogelijkheden van het verkrijgen van zonnepanelen ipv dakpannen. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

Vond je het een leuke blog? Lees dan ook eens 1 van onze andere blogs!