Zonnepanelen en asbest dak

In de vorige eeuw werd er nog op grote schaal asbest verwerk in de bouwmaterialen. Asbest is een verzameling van mineralen, welke bestaan uit heel veel kleine vezels. Het is een sterk, betrouwbaar en vooral betaalbaar materiaal. Eind van deze eeuw zijn wij erachter gekomen dat het echter schadelijk kan zijn, als deze kleine vezels ingeademd worden. Helaas zijn er nog veel daken van vooral ‘oudere’ gebouwen, die asbest bevatten. 

Zonnepanelen en asbest dak

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een dak, is het altijd van belang om te onderzoeken of er (een kans op) asbest aanwezig is. Zonnepanelen mogen niet geplaatst worden op een asbestdak. De regering wilt de asbest ook verwijderd hebben waar mogelijk en heeft hier diverse subsidies beschikbaar voor gesteld. Momenteel is er geen subsidie-mogelijkheid vanuit de overheid voor het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen. 

Asbest en zonnepanelen regelingen

De laatste bekende regeling voor het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen, was de ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ regeling. Deze subsidie is van 2016 tot 2020 actief geweest. Het ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat wordt er hard gewerkt aan een nieuwe regeling, zodat landelijk asbest gesaneerd kan worden door bekostiging van de overheid. ThomaZon is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, dus neem gerust contact op om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Ook hebben wij diverse partners waarmee wij samenwerken, om op een voordelige manier asbest te saneren en tegelijkertijd uw dak te voorzien van energie-opwekkende zonnepanelen. 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem direct contact op met ThomaZon!

Vond je het een leuke blog? Lees dan ook eens 1 van onze andere blogs!