Zonnepanelen op dakkapel

Het wordt steeds belangrijker om je bezig te houden met duurzaamheid. Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn zonnepanelen daar een belangrijk aspect van. Het is daarom goed om te bedenken op welke locaties jij allemaal zonnepanelen kunt leggen. We hebben het al eerder gehad over zonnepanelen in de tuin, op het dak van het bedrijfspand of bij een boerderij, maar we krijgen ook steeds meer aanvragen voor zonnepanelen op een dakkapel, en dat is natuurlijk ook mogelijk bij ThomaZon!

Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op een dakkapel; kan dat?

Zonnepanelen op een dakkapel is niet het eerste wat in je hoofd schiet als je een locatie zoekt voor panelen. En dat is begrijpelijk. Het is namelijk van groot belang om eerst te onderzoeken of jouw dakkapel, de zonnepanelen wel aan kan. De zonnepanelen en het montagesysteem, brengen namelijk gewicht met zich mee. Een dakkapel, heeft een bepaalde constructie die berekend is op een bepaald gewicht. Mocht dat gewicht te hoog worden, kan de constructie instabiel worden. Mocht je aan een bestaand dakkapel, zonnepanelen toevoegen, dan is het van belang om eerst de constructie te laten controleren en te bekijken hoeveel gewicht dit aan kan. ThomaZon kan hier natuurlijk in adviseren. 

Mocht je een nieuw dakkapel krijgen, dan loont het om vooraf aan de bouwer aan te geven dat je van plan bent om zonnepanelen op het dakkapel te leggen. Hierdoor kan de constructie verstevigd worden, zodat jij zeker weet dat het dakkapel bestand is tegen extra gewicht. 

Voordelen van zonnepanelen op een dakkapel

De voordelen van zonnepanelen op een dakkapel, zijn dat je extra ruimte krijgt voor zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen jij in bezit hebt, hoe meer opbrengst jij krijgt en hoe sneller de energiekosten omlaag gaan! Daarnaast zorgen zonnepanelen ook voor een verhoogd energielabel, waardoor het huis in waarde omhoog gaat. 

Het loont vaak om te onderzoeken of zowel het dak, als de dakkapel voorzien kunnen worden van zonnepanelen. Als je kijkt naar de plaatsingskosten en de mankracht wat nodig is om zonnepanelen te leggen, is het vaak niet raadzaam om alleen zonnepanelen op het dakkapel te plaatsen. We adviseren dan ook om eerst te onderzoeken of zonnepanelen op het dak of in de tuin kunnen, alvorens over te schakelen op het dakkapel. Het dakkapel is echter super geschikt als toevoeging bovenop de reeds geplaatste zonnepanelen, zodat je meer rendement kunt halen uit de zonnepanelen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op je dakkapel? Neem dan gerust contact op met ThomaZon. Wij helpen je graag verder met het onderzoeken van de mogelijkheden, dakconstructie checks en het berekenen van de terugverdientijd. ThomaZon levert Watt op!